Saturday, August 6, 2011

Suvi!

Nagu te ilmselt taipasite on mu virtuaalsel mõttemaailmal olnud ilus pikk suvepuhkus. Ja kuigi suvi jätkub endiselt täie hooga, otsustasin senised suvetoimetused juba kirja panna. Muidu läheb äkki täitsa meelest ära.

Seekordne suvi on olnud üsna teistsugune. Nimelt sai Alexander suveks Göteborgi ühte suurkööki töö ja nii oleme aktiivselt kahe linna- Göteborgi ja Trollhättani vahet sõelnud. Alexi vend ja vennanaine lubasid meil lahkelt töönädala ajal nende juures ühes pisikeses toakeses peatuda ja kuigi olud on ehk väheke kitsavõitu, on siin olnud tore. Ikkagi suurlinna elu ju. ;) Korteri asukoht on väga mõnus. Ühel pool metsapark, teisel armas aedlinn, kolmandas küljes trammitee, mis viib kesklinna ja neljanda külje võtab enda alla suur ostukeskus. Ka meri on vaid mõne minuti kaugusel. Väga mõnus!

Nii oleme selle suve jooksul jõudnud käia nii ostlemas, jalutamas, rannas suve nautimas ja kesklinnas ringi uitamas. Koos „õdedega“ korraldasime nalja pärast päris korraliku photoshooti, mis tõi meile palju elevust. Sain kokku ka Rootsis elava eestlannaga, kes teab siinsest elust, aga ka Eesti ajaloost väga palju. Käisime temaga koos Göteborgi kunstimuuseumis, kus sain sellise elamuse, et läksin järgmisel päeval Alexiga sinna uuesti maale/skulptuure imetlema. Kõige vägevama mulje jättis siiski Van Goghi võrratu, hingetukstegevalt kaunis kunst. Ta on mu lemmik olnud juba ammu, aga seda vaid interneti/teleerkaani teel nähtud teoste kaudu. Aga näha tema tööd päris elus...! Ei suuda seda kirjeldada. Võiksin tõesti iga päev seal käia vaid seda ühte maali imetlemas.

Peale Van Goghi oli kunstimuuseumis muidugi ka teisi, väga häid teoseid. Cezanne, Picasso, Monet ning mitmete tuntud Rootsi kunstnike tööd- näiteks teosed Carl Larssonilt ja Carl Milles`lt kelle skupltuur Poseidon on üks Göteborgi sümbolitest. Nii veel üks koht Rootsis, mida kindlasti tasub külastada!

Lisaks on meile osaks saanud mitmed suvised maitseelamused. Oleme käinud palju väljas söömas, ise head-paremat valmistanud ja grillinud.

Nii et selline on see suvi siin Rootsimaal seni olnud. Plaanis on veel mitmed vahvad tegemised, aga nendest jutustan siis, kui aeg käes. 

No comments:

Post a Comment