Tuesday, March 13, 2012

Våra Råttor


Jag har planerat länge att skriva om våra två möjligen sötaste familjemedlemmar- om Pirat och Vitskägg, våra underbara flickor.

Under några månader hade vi velat ta ett nya par råttor. Jag tittade på videor på Youtube, mindes min barndom (under åren hade vi totalt fyra råttor) och drömt en massa. :) Och under julen fick jag vad jag hade önskat!

Vi ville köpa flickor, för min erfarenhet är att det är lättare att ta hand om dem och de slåss inte så mycket. ;) Men vänliga säljare i butiken berättade att de har flera fina pojkar där och erbjöd oss en liten och underbar bebis råtta.. Hans mor var tvungen att ha 17 barn (!), och det verkar att det inte fanns alla delar för honom, för han hade bara ett öga och en kortare svans .. Men han var så söt att vi bestämde oss för att välkomna honom i vårt hem. Och vi behövde inte ens tänka mycket vad han skulle heta- Pirat är ju det enda namnet han kunde ha!

Vi hittade en lillebror åt Pirat och tog de med oss hem!
Under tiden har vår lilla Pirat blivit mycket starkare och djärvare än hans bror, vars namn blev Vitskägg, eftersom han har en fin vit haka.

Först bodde råttorna i en stor hink och det verkade som att de tyckte om att vara där, men råttorna är djur som vid ung ålder växer i en rasande takt.

Så gick vi till enn butik där de säljer jordbruksprodukter och köpte en roll hönsnät, några plaststaken och en plastlåda, och vi började bygga! Vi tycker att hemgjorda bur är besta valet om man villa ha en stor, unik och billig bur. Vi är väldigt nöjda med våran. :)


Nu är råttorna nästan vuxna och det verkar som de är nöjda med ditt hem. De har så olika personligheter och känslor. De är smarta och kloka, kreativa djur och de kan visa stor kärlek och förtroende mot människor.

Nu när råttorna är vuxna har vi upptäckt att de är faktiskt flickor båta två. Vi tycker det är ganska roligt. :) Men vi ändrade inte deras namn, de har redan vant sig med att vi kallar de för Pirat och Vitskägg. :)


No comments:

Post a Comment